Coaching

Je leeft het leven zoals je altijd hebt gedaan. En ineens komt er een moment in je leven waarin je onrust en weerstand ervaart. Je voelt onvrede over jezelf, je werk, je privé, het leven in het algemeen. Dat wat altijd vanzelfsprekend was, voelt niet meer fijn. Je wilt dat er iets verandert, maar hoe doe je dat?

In gesprek gaan over dat wat er in jou speelt is de eerste stap op weg naar verandering.

Coaching kan op veel verschillende vlakken helpend zijn:
– je ervaart stress in je werk of privéleven
– je loopt energetisch leeg en kunt niet goed (meer) opladen
– je bent heel gevoelig en wilt daarmee leren omgaan
– je zit niet lekker in je vel
– je relatie met eten is niet zoals je wilt
– je hebt last van de overgang
– je omgang/relaties(s) met anderen vragen om aandacht
– enzovoort…

Alles waar jij tegenaan loopt kan onderwerp van gesprek zijn. In de coaching sessies gaan we kijken naar dat wat zich aandient. We kijken naar terugkerende patronen en overtuigingen. Maar ook naar behoeften en verlangens. Bewust worden van wat er gaande is geeft vrijheid:  je hebt de keuze er iets mee te doen of niet. Je kunt het dan veranderen, het loslaten of het accepteren, dus er mee zijn zoals het is.

We doen dit door middel van gesprek, maar ook door de aandacht naar binnen te brengen en te luisteren naar wat het lichaam vertelt. Alle gedachten, emoties en gevoelens liggen in het lichaam opgeslagen. Naar binnen keren brengt je in contact met wie je bent en wat je wilt. 

In de coaching sessies leer je opnieuw verbinding te maken met de wijsheid van het lichaam.

 

Een coaching sessie kan bestaan uit:

 • een gesprek
 • bewustwordingsoefeningen
 • ervaren van spanning en ontspanning
 • werken met de adem
 • meditatie, visualisatie
 • aanraking, zachte massagetechnieken (over de kleding heen)

 

Erica de Leeuw coaching

Coaching en HSP

Wat is HSP?

  • Je kunt goed luisteren
  • Je kunt heel goed je omgeving screenen
  • Je hebt meer tijd nodig om prikkels te verwerken
  • Je voelt je op je plek in de natuur
  • Je bent gevoelig voor stress
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Emoties hebben veel impact op jouw lichaam en mind
  • Je hebt soms het gevoel dat de wereld teveel voor je is
  • Je hebt de neiging beter voor anderen te zorgen dan voor jezelf
  • Je bent gevoelig voor licht, geur, kleur, geluid en sfeer
  • Je hebt vaak behoefte om je terug te trekken en alleen te zijn
  • Je hebt de neiging tot perfectionisme

Als je jezelf hierin herkent, dan is de kans groot dat je een Hoog Sensitief Persoon bent, ook wel HSP genaamd of hooggevoelig. Ongeveer 20% van de mensen is hoogsensitief en voor hen vraagt het leven in de hectische wereld van vandaag de dag nét iets meer dan van de overige 80% die niet hoogsensitief is.

Hoogsensitiviteit kenmerkt zich door een andere prikkelverwerking. Het brein van jou als HSP heeft een veel diepgaandere verwerking van informatie. Prikkels, ook hele subtiele, komen op alle nivo’s binnen (fysiek, sociaal, emotioneel, energetisch). Je ervaart veel meer sensaties en dus moet er ook meer verwerkt worden. De niet-HSP heeft een filter om het ene toe te laten en het andere niet. Jij als HSP hebt deze optie niet.

De wereld dendert ongefilterd bij jou binnen.

In de coaching sessie kijken we naar dat waar jij tegenaan loopt in het leven. Inzicht in jouw manier van omgaan met jezelf en de wereld om je heen leert je bewust te worden van wie jij bent. Wanneer je bewust bent van de wereld om je heen, van jouw reactie op die wereld én van wat jij nodig hebt, ga je zien dat je een keuze hebt: een keuze om het leven vorm te geven op een manier die bij jou past.

Als HSP ervaar en voel je veel. Het is belangrijk om je gevoelens te begrijpen. Maar ook om te leren voelen wat van jou is en wat van een ander. Je gevoel leren duiden versterkt de verbinding met jezelf. Coaching leert je de taal van het lichaam begrijpen.

Als je mag leven vanuit je gevoel is hoogsensitiviteit niet meer een belemmering, maar wordt het een kracht van waaruit je jouw kwaliteiten kunt neerzetten in de wereld.

Afspraak maken

Via de mail (info@ericadeleeuw.nl)  of telefoon (06 424 797 10) kun je een afspraak maken voor een coaching sessie.

Tarief coaching sessie 60 minuten €70,-

Het weekend beschouw ik als vrije tijd. Dan neem ik de tijd voor mezelf en beantwoord ik geen berichten of telefoon.

Coaching en stress/burn out

Ieder mens ervaart ergens in zijn leven weleens momenten van stress. Stress is inherent aan het leven. In sommige situaties hebben we stress nodig om te doen wat gedaan moet worden, bijvoorbeeld als er gevaar dreigt. Op die momenten maakt het lichaam hormonen vrij, die ervoor zorgen dat we gaan handelen. Als de stress voorbij is, gaat het lichaam weer terug naar zijn normale staat van zijn.

Burn out is een staat waarin langdurig stress ervaren wordt. Het lichaam gaat grens over grens over grens. Tot het zich niet meer aan kan passen aan de stress-staat en alle systemen in het lichaam uit balans raken. Burn out heeft een lange aanloop en het herstel vraagt daarom veel tijd en geduld.

Belangrijker nog dan de vraag óf we stress ervaren in ons leven, is de vraag hóe we met stress omgaan.

Wat voor de één een leuke uitdaging is, is voor de ander een stressvolle aangelegenheid. De manier waarop jij met stress omgaat is bepalend voor de impact die stress op jou heeft.

Als je merkt dat je meer last hebt van stress dan je zou willen en/of als je lang in stressvolle situaties of – gedachten blijft zitten, kun je je afvragen waar dat aan ligt. Wat maakt dat je iets als stressvol ervaart? Welke patronen in jou zorgen voor stressreacties? Waar loop je energetisch op leeg? Welke signalen geeft je lijf als het om stress gaat? Allemaal vragen die in de coaching aan de orde kunnen komen. Opnieuw leren luisteren naar wat het lichaam aangeeft is het begin van herstel.

Afspraak maken

Via de mail (info@ericadeleeuw.nl)  of telefoon (06 424 797 10) kun je een afspraak maken voor een coaching sessie.

Tarief coaching sessie 60 minuten €70,-

Het weekend beschouw ik als vrije tijd. Dan neem ik de tijd voor mezelf en beantwoord ik geen berichten of telefoon.

Erica de Leeuw coaching

Coaching en de overgang

Als vrouw krijg je vroeger of later in je leven te maken met de overgang. De overgang is een intens proces, waarbij grote hormonale veranderingen plaatsvinden die impact hebben op het lichaam en de mind. Het grootste gedeelte van de (westerse) vrouwen, zo’n 80%, ervaart milde tot ernstige klachten: van lichte opvliegers tot burn out raken en alles daartussen in.

Afhankelijk van je fysieke gesteldheid, je gevoeligheid en de manier waarop je in het leven staat ondervind je in meerdere of mindere mate hinder van de overgang.

Naast alle fysieke veranderingen in het lichaam is de overgang ook een spiritueel proces. Het is een overgang naar een nieuwe periode in je leven. Maar veranderen is lastig. Het vraagt je om los te laten wat vertrouwd is en te onderzoeken wat jij wilt in deze nieuwe fase die zich ongevraagd aandient.

In deze overgangsfase kan het prettig zijn om samen te kijken naar dat wat aandacht vraagt. Wat doet deze fysieke verandering met je? Hoe ervaar je het lichaam in deze nieuwe fase? Zijn er stukken uit het verleden die omhoog komen en opnieuw gezien willen worden? Welke verlangens liggen er verborgen in jou? Op welke vlakken wil jij je gaan ontplooien? 

Speciaal voor vrouwen in de overgang heb ik de online training “Krachtig door de overgang” gemaakt. Zie Online training

Afspraak maken

Via de mail (info@ericadeleeuw.nl)  of telefoon (06 424 797 10) kun je een afspraak maken voor een coaching sessie.

Tarief coaching sessie 60 minuten €70,-

Het weekend beschouw ik als vrije tijd. Dan neem ik de tijd voor mezelf en beantwoord ik geen berichten of telefoon.

 

Tarief

Coaching sessie 60 minuten                                                                                  €70,-

Het is mogelijk een coaching sessie te boeken met aansluitend een ontspanningsmassage (niet mogelijk i.c.m. een intake).

Coaching sessie inclusief ontspanningsmassage 120 minuten        €110,-

Bij verhindering graag 24 uur van te voren afzeggen, anders ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.