Meditatie

Meditatie is aandachtstraining. In meditatie ga je ervaren wat er met je gebeurt als je de aandacht naar binnen richt. Wat gebeurt er als alle afleidingen wegvallen, als je in stilte zit. Welke gedachten en gewoontepatronen komen er omhoog, welke emoties ervaar je, wat leid jou af, wat maakt je juist kalm?

In meditatie leer je kijken naar dit alles zonder er iets mee te doen, zonder het te willen oplossen. Door niets te doen met wat zich aandient verliest het zijn kleur en raak je minder intens verstrikt in de emoties en gevoelens die voorbij komen. Je gaat emoties zien voor wat ze zijn: sensaties die komen en gaan en die goed zijn zoals ze zijn.

Meditatie brengt je terug in het huidige moment. Ervaren wat er is op dit moment maakt je los uit de verhalen waarin je verstrikt bent.

Het NU is het enige dat er is.

Hoe meer je in het nu kunt zijn, hoe meer rust dit geeft. In het nu is geen ruimte voor zorgen uit het verleden of angsten voor de toekomst.

ericadeleeuw-meditatie

Betekent dat dat je emotioneel afgevlakt raakt? Nee, absoluut niet!! Het betekent dat je het leven intens ervaart, zoals het zich op dit moment aandient. Dat je alle emoties en gevoelens ervaart zoals die er op dit moment zijn. Ervaren wat er is…..en dan een nieuw moment ervaren wat er is, met nieuwe sensaties. Niet meer vast willen houden aan het moment dat voorbij is. 

Al je dagelijkse bezigheden zijn meditatief als je ze met aandacht doet.

Om je een idee te geven van mijn meditaties en mijn stem kun je hieronder een klein stukje beluisteren.

Voorbeeld Meditatie:

Voorbeeld Yoga Nidra voor het slapen:

Insight Timer app.
Meditaties en Yoga Nidra’s van mij kun je gratis beluisteren op de Insight Timer-app. Download de app en zoek op “Erica de Leeuw”.
Heb je een betaalde versie van de Insight Timer app? Dan kun je binnenkort mijn cursus “Zenvol leven met ADHD, ADD en HSP” daar beluisteren. Hou social media in de gaten!

Wil je liever geen app downloaden en de meditaties als bestand ontvangen? Stuur dan een mail naar info@ericadeleeuw.nl . De kosten per meditatie/ Yoga Nidra zijn €5,-.

“The answers you seek never come when the mind is busy, they come when the mind is still”