Zenvol leven met ADHD, ADD en HSP

Prikkelgevoeligheid kan een grote last zijn in je leven. Maar als je ermee om weet te gaan dan kan het juist je kracht worden!

In deze audiocursus kijken we naar wat jij kunt doen om van prikkelgevoeligheid een kracht te maken. Want wat betekent het nou eigenlijk als je prikkelgevoelig bent? Hoe komt het dat prikkels bij sommigen van ons anders verwerkt worden?

In dit audiobestand vertel ik je wat de cursus inhoudt: Klik hier

Heb je geen zin om het audiobestand te beluisteren? Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen in de cursus:

Dag 1: De kenmerken van ADHD, ADD en HSP.
Dag 2: Hoe zorg ik goed voor mezelf?
Dag 3: Een goede nachtrust.
Dag 4: Prikkels en relaties.
Dag 5: Prikkels en de psyche.
Dag 6: De positieve kanten van prikkelgevoeligheid.
Dag 7: Jij bent nodig in deze wereld!

cursus adhd add hsp

Iedere dag van deze cursus bestaat uit een stuk informatie over een van de bovenstaande onderwerpen. We doen iedere sessie een geleide meditatie of ik geef je een oefening mee waar je zelf mee aan de slag kunt.
Aan het einde van de sessie verschijnt er een vraag met meerkeuze antwoorden. Deze is puur ter reflectie voor jezelf. Er zijn dus geen goede of foute antwoorden.

Als een rode draad door de cursus loopt het thema zelfacceptatie, liefde voor jezelf en ruimte voor jezelf in durven nemen. Want wie je ook bent, wat je ook doet en waar je ook last van hebt: het gaat erom of  jij jezelf kunt accepteren zoals je bent. Mag jij zijn wie je bent, met al jouw leuke kanten en minder leuke kanten?

Wil je de cursus beluisteren? Dat kan via de meditatie-app Insight Timer. Met een premium account (€36,- per jaar) heb je toegang tot mijn cursussen en meditaties daar.
Wil je liever geen betaalde account, maar wel toegang tot de cursus? Stuur mij een mail via contact met vermelding welke cursus je wilt ontvangen. De kosten zijn dan €35,-. Na betaling stuur ik je de Youtube-link van de cursus toe.

 

Zenvol door de overgang

We maken een reis door ons hele Zijn, met aandacht en liefde voor onszelf in alles wat we tegenkomen.

Als vrouw krijg je in je leven te maken met de overgang. De overgang kan een intens veranderingsproces zijn voor je lichaam en je mind. Om jou te ondersteunen in dit proces heb ik een audiocursus gemaakt.

In deze cursus ga ik met jou het proces van de overgang ontrafelen. We onderzoeken hoe het lichaam werkt en wat hormonen doen in je lijf. Je gaat zien wat er fysiek gebeurt als het hormoonstelsel verandert. Je leert het verband te zien tussen voeding en hormonen en hoe je daar zelf grip op kunt uitoefenen.
Maar ook gaan we kijken naar onze hersenen en leer je waarom de mind ineens niet meer doet wat jij wilt. En we ontdekken het spirituele aspect van de overgang.

De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod in de cursus:

Dag 1: De wonderlijke werking van het vrouwenlichaam.
Dag 2: Het zijn m’n hormonen…
Dag 3: De kracht van voeding.
Dag 4: A blurry mind.
Dag 5: Het belang van ontspanning.
Dag 6: Een spiritueel proces.
Dag 7: Leven vanuit bezieling.

Overgang cursus

Iedere dag krijg je een stuk informatie over het betreffende onderwerp. Daarnaast doen we een oefening. Dat kan een meditatie, visualisatie of energie-oefening zijn. Of een oefening waar je zelf mee aan de slag kunt.
Aan het einde van het audiogedeelte verschijnt er een vraag op het scherm. Deze is puur ter reflectie. Er zijn geen goede of foute antwoorden.
In deze link hoor je meer informatie over de cursus: Klik hier

Wil je de cursus beluisteren? Dat kan via de meditatie-app Insight Timer. Met een premium account (€36,- per jaar) heb je toegang tot mijn cursussen en meditaties daar.
Wil je liever geen betaalde account, maar wel toegang tot de cursus? Stuur mij een mail via contact met vermelding welke cursus je wilt ontvangen.  De kosten zijn dan €35,-. Na betaling stuur ik je de Youtube-link van de cursus toe.

Vind je luisteren niet fijn en wil je de cursus in een online versie? Dat kan! Ga naar Kracht . Daar vind je de cursus “Krachtig door de overgang”. Dit is een  uitgebreidere versie van de audiocursus. De gratis kennismakingsvideo geeft je een idee van wat de cursus inhoudt. 

Hormoonyoga oefenserie

Ben je op zoek naar oefeningen die de hormoonbalans kunnen ondersteunen?

Hormoonyoga kan je helpen!

De Argentijnse yogadocente Dinah Rodrigues heeft een hormoonyoga programma ontwikkeld dat het lichaam op een natuurlijke manier in balans brengt. Dit programma is gefinetuned met de nieuwste inzichten op hormoongebied door Sylvia Mullaart-Bonn ( Fusionyoga ). De oefeningen in de serie zorgen ervoor dat de hormoonklieren, die bij de cyclus een rol spelen, én de bijnieren optimaal blijven functioneren.

Hormoonyoga

Hoe werkt dat in het lichaam?

Hormonen zijn signaalstoffen die door het bloed vervoerd worden. Door de specifieke yoga-oefeningen wordt de doorbloeding gestimuleerd in de hypofyse, eierstokken, schildklier en bijnieren en zo komen de hormonen op de plekken waar ze nodig zijn. De bhastrika ademhaling helpt hierbij. Bij deze ademhaling stimuleer je de bloedtoevoer naar de buikregio.
De energiecirculatie, die in bijna alle oefeningen terugkomt, komt uit de Chinese gezondheidsleer de Tao en laat de energie/levenskracht circuleren door het lichaam. 

De hormoonyoga serie. 

De serie bestaat uit 2 video’s. De eerste video is een inleiding. Hierin geef ik algemene informatie over de serie en leg ik een aantal oefeningen uit. De tweede video is de serie in zijn geheel. 

De inleidende video geef ik je alvast kado: Klik hier

Voor wie?

Hormoonyoga kan worden toegepast door vrouwen vanaf het 35ste levensjaar, met of zonder symptomen. In de puberteit kan het worden toegepast bij tieners die kampen met PMS, polycystic syndrome of andere hormoonproblemen.

Hormoonyoga kun je beter niet doen bij:
Hormoon gerelateerde borstkanker
Vergevorderde endometriose
Te snelle schildklier
Hartproblemen

Wil je de hormoonyoga oefenserie bestellen? Stuur mij een mail via contact met vermelding welke cursus je wilt ontvangen. De kosten bedragen van de Hormoonyoga oefenserie €45,-.

Dit programma is geen vervanging van reguliere therapie. Het kan hooguit een aanvulling zijn. In geval van twijfel raadpleeg je arts.

overgang zelfliefde