Yoga

Er valt veel te schrijven over yoga, maar in essentie gaat het in yoga om te leven vanuit aandacht. In het Westen wordt vooral het fysieke deel van yoga benadrukt, maar yoga gaat eigenlijk over de mind: yoga brengt de focus naar binnen en traint het lichaam en de mind om los te komen uit alle onrust en wervelingen. Voelen en gewaarworden van dat wat er is. Je gebruikt het lichaam en de adem als instrument voor bewustwording.

De yogahoudingen, in combinatie met de adem, nodigen je uit om mindful te zijn. Op die manier kun je steeds meer rust en ontspanning gaan ervaren. Dat maakt yoga een geschikte beoefening bij stress-gerelateerde klachten.

De adem is van vitaal belang voor onze gezondheid. Goed ademen zorgt ervoor dat we dieper kunnen ontspannen. Daarnaast levert de adem een belangrijke bijdrage aan een goed functionerend immuunsysteem.

Door het beoefenen van yoga wordt het lichaam veerkrachtig en vitaal en de mind kalm en stabiel.

Wil je ervaren of yoga wat voor je is? Meld je dan aan voor een gratis proefles! Zie contact.

 

 

 

“Breathe in deeply
to bring your mind home
to your body”

(Thich Nhat Hanh)

Erica de Leeuw yoga Overasselt

Hatha Yoga

Yoga is mindfulness in beweging!

Het is een misvatting dat yoga alleen maar ontspannend is. Er wordt in de lessen vaak ook hard gewerkt. Via inspanning naar ontspanning. We werken in aandacht, met de adem als leidraad.

In de yogalessen komt elk lichaamsgebied aan bod, maar in  veel oefeningen ligt de nadruk op het rug-, nek-, schoudergebied. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de technieken uit de Critical Alignment Yoga en Yin Yoga.

Iedere les begint met een korte meditatieve oefening en omvat verder:
-oefeningen die het lichaam soepel maken
-oefeningen die het lichaam sterk maken
-aandacht voor de ademhaling
-ontspanning

Easy Hatha Yoga

De kracht zit in de eenvoud.

Vind je een rustiger vorm van yoga prettiger? Misschien wil je wat minder uitdaging i.v.m. fysieke klachten, vraagt je leeftijd om meer rust of gewoon omdat je dat meer ontspannen vindt. Kom dan naar de Easy Hatha Yoga lessen. De opbouw en effectiviteit is hetzelfde als bij de Hatha Yoga lessen. In de Easy Hatha lessen ligt het tempo lager en de oefeningen zijn zachter, maar daardoor zeker niet minder effectief!

Lesrooster seizoen 2023-2024

 

Maandag

13.00u – 14.00u

14.15u – 15.15u

Easy Hatha Yoga

Easy Hatha Yoga

 

Dinsdag

19.00u – 20.00u

20.15u – 21.15u 

Hatha yoga

Hatha yoga

 

Donderdag

19.00u – 20.00u

20.15u – 21.15u 

Hatha yoga

Hatha yoga

 

 

Het seizoen start op maandag 28 aug 2023 en loopt t/m 27 jun 2024 (38 lessen).

In verband met vakantie is er géén les op:

16/10/23 – 22/10/23   herfstvakantie 

          25/12/23 – 07/01/24   kerstvakantie

12/02/24 – 18/02/24   voorjaarsvakantie

01/04/24                Pasen

29/04/24 – 12/05/24   meivakantie

20/05/24               Pinksteren

01/07/2024 – 25/08/2024   zomervakantie

Yoga Overasselt Malden Erica de Leeuw

Aanmelden yogalessen

Al ruim 15 jaar verzorg ik met veel plezier de lessen voor Yogaclub Overasselt. Voor informatie over de lessen en aanmelding kun je contact opnemen met:

Yogaclub Overasselt: info@yogacluboverasselt.nl, www.yogacluboverasselt.nl

Leslocatie:

Verenigingsgebouw Overasselt
(ingang Buitenschoolse Opvang)

Willem Alexanderstraat 1
6611 CE Overasselt

Individuele ademsessie

Adem is leven. 

Onze adem is van wezenlijk belang, het geeft ons leven. De adem beïnvloedt de activiteit van iedere cel in ons lichaam. Van alle lichaamsprocessen in het lichaam die vanzelf gaan (autonoom zijn) is de adem het enige proces dat we zelf kunnen sturen. Wanneer je grip krijgt op je adem oefen je grip uit op de autonome processen in je lichaam.

Heb je weleens bedacht dat de manier waarop je ademt de kwaliteit van je leven bepaalt? Hoe rustiger en dieper de adem, hoe meer rust in lichaam en mind.

Hoe adem jij eigenlijk?

Voor de meeste mensen geldt dat ze te hoog en te oppervlakkig ademen. Dit kan tot gevolg hebben dat je gevoelens van onrust ervaart. Een hoge, snelle ademhaling kan een gevoel van gejaagdheid en zelfs paniekreacties in het lichaam veroorzaken. Denk maar aan hyperventilatie.
Omgekeerd kan een rustige, diepe ademhaling heel veel processen in het lichaam tot rust brengen. De hartslag daalt. De bloeddruk gaat omlaag. De afgifte van stresshormonen vermindert. Het zenuwstelsel kalmeert.
Het effect van een rustige adem is niet alleen merkbaar in het lichaam, maar ook in het hoofd. Een kalme ademhaling kalmeert een rusteloze mind. In plaats van dat de focus ligt bij de vele gedachten brengt de adem de aandacht terug in het lichaam.

Heb je het gevoel dat jouw manier van ademen voor onrust of stress in jouw systeem zorgt?  Of andersom: ervaar je stress en merk je dat dat invloed heeft op je adem? In een individuele adem sessie kan ik jou begeleiden naar een adem die helpend is voor jou. Dit doe ik door middel van zittende of liggende oefeningen waarbij ik jouw adem begeleid naar meer rust.

Voor een afspraak zie  contact