Yoga

Er valt veel te schrijven over yoga, maar in essentie gaat het in yoga om te leven vanuit aandacht. In het Westen wordt vooral het fysieke deel van yoga benadrukt, maar yoga gaat eigenlijk over de mind: yoga brengt de focus terug naar jezelf. Leren zien, leren voelen en bewust worden van dat wat er is. Je gebruikt het lichaam en de adem als instrument om naar binnen te keren.

De yogahoudingen, in combinatie met de adem, nodigen je uit om mindful te zijn. Op die manier kun je steeds meer rust en ontspanning gaan ervaren. Dat maakt yoga een geschikte beoefening bij stress-gerelateerde klachten.

De adem is van vitaal belang voor onze gezondheid. Goed ademen zorgt ervoor dat we dieper kunnen ontspannen. Daarnaast levert de adem een belangrijke bijdrage aan een goed functionerend immuunsysteem.

Een mooie bijkomstigheid is dat, door het beoefenen van yoga, het lichaam sterk en vitaal wordt.

Wil je ervaren of yoga wat voor je is? Meld je dan aan voor een gratis proefles! Zie contact.

“Breathe in deeply to bring your mind home to your body”
Erica de Leeuw yoga Overasselt

Hatha Yoga

Het is een misvatting dat yoga alleen maar ontspannend is. Er wordt in de lessen vaak ook hard gewerkt. Via inspanning naar ontspanning. We werken in aandacht, met de adem als leidraad.

Yoga is mindfulness in beweging!

In de yogalessen komt elk lichaamsgebied aan bod, maar in  veel oefeningen ligt de nadruk op het rug-, nek-, schoudergebied. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de technieken uit de Critical Alignment Yoga en Yin Yoga.

Iedere les begint met een korte meditatie oefening en omvat verder:

  • Oefeningen die het lichaam soepel maken
  • Oefeningen die het lichaam sterk maken
  • Ademoefeningen
  • Ontspanning

Easy Hatha Yoga

Ben je op leeftijd en/of vind je een rustiger vorm van yoga prettiger? Kom dan naar de Easy Hatha Yoga lessen. De opbouw en effectiviteit is hetzelfde als bij de Hatha Yoga lessen. In de Easy Hatha lessen ligt het tempo lager en de oefeningen zijn zachter, maar daardoor zeker niet minder effectief!

De kracht zit in de eenvoud.

Lesrooster seizoen 2021-2022

Maandag

13.45u – 14.45u

Easy Hatha Yoga

 

Dinsdag

19.00u – 20.00u

Hatha yoga

 

 

20.15u – 21.15u

Hatha yoga

 

 Donderdag

13.45u – 14.45u

Easy Hatha Yoga

 

 

19.15u – 20.15u

Hatha yoga

 

 

20.30u – 21.30u

Hatha yoga

 

In verband met vakantie is er géén les op:

25/10 – 29/10   herfstvakantie

27/12 – 07/01   kerstvakantie

28/02 – 04/03   voorjaarsvakantie

18/04               Pasen

25/04 – 06/05   meivakantie

26/05               Hemelvaart

06/06               Pinksteren

30/06/2022 – 29/08/2022   zomervakantie

Yoga Overasselt Malden Erica de Leeuw

Aanmelding

Al ruim 13 jaar verzorg ik met veel plezier de lessen voor Yogaclub Overasselt. Voor informatie over de lessen en aanmelding kun je contact opnemen met:

Yogaclub Overasselt: info@yogacluboverasselt.nl, www.yogacluboverasselt.nl

Leslocatie:

Verenigingsgebouw (ingang Buitenschoolse Opvang)
Willem Alexanderstraat 1
6611 CE Overasselt

Hormoonyoga

Ben je op zoek naar oefeningen die de hormoonbalans kunnen ondersteunen?

Hormoonyoga kan je helpen!

Dinah Rodrigues, een Argentijnse yogadocente, heeft een hormoonyoga programma ontwikkeld dat het lichaam op een natuurlijke manier in balans brengt. De oefeningen in de serie zorgen ervoor dat de hormoonklieren die bij de cylcus een rol spelen én de bijnieren optimaal blijven functioneren.

Hoe werkt dat in het lichaam?

Hormonen zijn signaalstoffen die door het bloed vervoerd worden. Door de specifieke yoga-oefeningen wordt de doorbloeding gestimuleerd in de hypofyse, eierstokken, schildklier en bijnieren en zo komen de hormonen op de plekken waar ze nodig zijn. De bhastrika ademhaling helpt hierbij. Bij deze ademhaling stimuleer je de bloedtoevoer naar de buikregio.

De energiecirculatie komt uit de Chinese gezondheidsleer de Tao en laat de energie, en daarmee de levenskracht, circuleren door het lichaam. Deze energiecirculatie komt in bijna alle oefeningen terug.

De hormoonyoga serie. 

De serie is online te bestellen en bestaat uit 2 video’s. In de eerste video geef ik algemene informatie over de serie en leg ik een aantal oefeningen uit. De tweede video is de serie in zijn geheel. 

In onderstaande video zie je de inleiding op de serie. 

Wil je de serie bestellen, klik dan op de knop onderaan de pagina.

Voor wie?

Hormoonyoga kan worden toegepast door vrouwen vanaf het 35ste levensjaar, met of zonder symptomen. In de puberteit kan het worden toegepast bij tieners die kampen met PMS, polycystic syndrome of andere hormoonproblemen.

Hormoonyoga kun je beter niet doen bij:

*hormoon gerelateerde borstkanker
*vergevorderde endometriose
*hartproblemen
*te snelle schildklier

Dit programma is geen vervanging van reguliere therapie. Het kan hooguit een aanvulling zijn. In geval van twijfel raadpleeg je arts.

Ja, ik wil de Hormoonyoga serie bestellen!