Massage

De helende kracht van aanraking.

Aanraking is helend, zowel voor je lichaam als voor je mind. Hoe fijn is het om even niets te moeten! Om alleen maar te zijn en te ontvangen. Alleen dat werkt al mee aan het herstellend vermogen van het lichaam. Massage brengt rust en ontspant op alle fronten. Daarnaast zorgt massage ervoor dat alles wat vastzit weer gaat stromen, fysiek en energetisch. Spierspanning verdwijnt. Afvalstoffen worden afgevoerd. Energie komt in beweging.

Een massage is een cadeautje voor jezelf!

In een ontspanningsmassage werk ik intuïtief. Dat wil zeggen dat ik mij afstem op jouw energie, zodat jij kunt ontvangen wat je nodig hebt. Soms is de massage zacht en verstillend. Soms is het stevig en intens.

Bij pijnklachten in het lichaam, denk aan bijvoorbeeld rug-/nek-/schouderklachten of bekkenklachten, werk ik met triggerpointmassage. Dit is een effectieve massagetechniek om pijn te verminderen.

Geef eens een massage cadeau!
In een wereld vol met spullen is een uurtje aandacht en ontspanning een weldadig én duurzaam cadeau!

massage malden

In de massage combineer ik technieken uit de volgende stromingen:

Ontspanningsmassage
Triggerpointmassage
Ayurvedische massage
Deep tissue massage
Voetreflexmassage

Geef jezelf de aandacht die je verdient!

Psoas release

Psoas release – het lichaam vertelt.

Het woord psoas zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar het is een hele belangrijke spier. Het is namelijk de kern van ons lichaam.

De spier begint in de rug en loopt door de buik en het bekken naar de binnenkant van de bovenbenen.

De psoas wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. Het is de link tussen fysiek, emotioneel en spiritueel. Zij is onze antenne, de radar die de omgeving scant en indrukken, sferen en gevoelens oppikt. Onderbuikgevoel (gut feeling) is de fysieke resonantie van de psoas.

De psoas reageert sterk op spanning in het lichaam. Hier zit ons vecht-/vlucht mechanisme. Als er sprake is van veel angst of spanning, dan zal de psoas ook gespannen zijn.

Wanneer je gehoor geeft aan je onderbuikgevoel dan kan de psoas ontspannen. Je doet dan namelijk dat wat voor jou goed is. Hierdoor zak je meer in je centrum en daarmee in je autonomie.

psoas massage malden

De psoas verkrampt door verwondingen (fysiek trauma), een slechte houding, lang/veel zitten, stress, angst , pijn, schrik, ingehouden boosheid. De verkramping verandert de stand van het bekken en de wervels. Dit heeft invloed op je rug: een gespannen psoas trekt aan de wervels van de rug, wat pijnklachten in de onderrug tot gevolg kan hebben. Ook kan de psoas bij overmatige aanspanning zorgen voor buik- en bekkenklachten.

Bij het werken met de psoas kan er onopgeloste angst en emotie loskomen. Wat vrijkomt krijgt de ruimte om verwerkt te worden. En bedenk: er kan alleen maar uitkomen wat er al in zat.

Een psoas release zou heilzaam kunnen zijn bij:

Je voelt de behoefte om diep(er) te ontspannen

Je wilt op diepere lagen in jezelf komen, zowel fysiek als emotioneel

Je ervaart spanning of angst in je lichaam waar je niet goed grip op krijgt

Je hebt onderrugklachten die geen duidelijke oorsprong hebben

Je bekken- of buikgebied is erg gevoelig.

psoas rugpijn

De behandeling.

In een psoas release is het lichaam het uitgangspunt. We laten het lichaam zelf spreken.

Door middel van beweging, strekking, schudden en masseren  ontstaat de mogelijkheid om op een diep niveau te ontspannen. In die ontspanning kan het lichaam gaan verwerken en laat het vrij wat er vrij wil komen.

Voor een psoas release is het prettig als je makkelijk zittende kleding draagt.

De behandeling gebeurt liggend op de rug op de behandeltafel en met de kleding aan. Bij de massage van het buikgebied is het prettig als de buik ontbloot is. Maar het is ook mogelijk om de buik bedekt te laten. Dit stemmen we op het moment zelf af.

Een psoas release duurt ongeveer 1,5 uur.

Wil je meer weten over de behandeling of wil je een afspraak maken zie contact.

Meedoen Regeling

Heb je een minimum inkomen? Wellicht kom je in aanmerking voor vergoeding via de gemeente. Check op https://www.heumenstegoed.nl/ of dit op jou van toepassing is. Zo kun je gratis een massage ontvangen! Ook Nijmegen heeft een dergelijke regeling: https://welcometonijmegen.nl/nl/geld/regelingen-in-nijmegen/