Massage

De helende kracht van aanraking.

Aanraking is helend, zowel voor je lichaam als voor je mind. Hoe fijn is het om even niets te moeten! Om alleen maar te zijn en te ontvangen. Alleen dat werkt al mee aan het herstellend vermogen van het lichaam. Massage brengt rust en ontspant op alle fronten. Daarnaast zorgt massage ervoor dat alles wat vastzit weer gaat stromen, zowel fysiek als energetisch. Spierspanning verdwijnt. Afvalstoffen worden afgevoerd, het bindweefsel verzacht en energie komt in beweging.

Een massage is een cadeautje voor jezelf!

In een ontspanningsmassage werk ik intuïtief. Dat wil zeggen dat ik mij afstem op jouw energie, zodat jij kunt ontvangen wat je nodig hebt. Soms is de massage zacht en verstillend. Soms is het stevig en intens.

Bij pijnklachten in het lichaam, denk aan bijvoorbeeld rug-/nek-/schouderklachten of bekkenklachten, werk ik met triggerpointmassage. Dit is een effectieve massagetechniek om pijn te verminderen.

Geef eens een massage cadeau!
In een wereld vol met spullen is een uurtje aandacht en ontspanning een weldadig én duurzaam cadeau!

massage psoas malden

In de massage combineer ik technieken uit de volgende stromingen:

-ontspanningsmassage
-triggerpointmassage
-ayurvedische massage
-deep tissue massage
-voetreflexmassage

Geef jezelf de aandacht die je verdient!

Psoas release

Psoas release – het lichaam vertelt.

Het woord psoas zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar het is een hele belangrijke spier. Het is namelijk de kern van ons lichaam.

De spier begint in de rug en loopt door de buik en het bekken naar de binnenkant van de bovenbenen.

De psoas wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. Het is de link tussen fysiek, emotioneel en spiritueel. Het zenuwstelsel is onze antenne, de radar die de omgeving scant. De psoas pikt deze indrukken, sferen en gevoelens op. Onderbuikgevoel (gut feeling) is de fysieke resonantie van de psoas.

De psoas reageert sterk op spanning in het lichaam. Als er sprake is van veel angst of spanning, dan zal de psoas ook gespannen zijn.

Wanneer je gehoor geeft aan je onderbuikgevoel dan kan de psoas ontspannen. Je doet dan namelijk dat wat voor jou goed is. Hierdoor zak je meer in je centrum en daarmee in je autonomie.

psoas massage malden

Fysiek: 

De psoas verkrampt door verwondingen (fysiek trauma), een slechte houding, lang/veel zitten. De verkramping verandert de stand van het bekken en de wervels. Dit heeft invloed op je rug: een gespannen psoas trekt aan de wervels van de rug, wat pijnklachten in de onderrug tot gevolg kan hebben. Ook kan de psoas bij overmatige aanspanning zorgen voor buik- en bekkenklachten.

Mentaal en emotioneel: 

Als je gevoelens van angst en stress ervaart is de kans groot dat er spanning zit in de psoas. De psoas gaat namelijk aanspannen wanneer er sprake is van stress, angst, spanning, verdriet, ingehouden boosheid en emotioneel trauma. Het kan nodig zijn om eerst op mentaal vlak te werken aan dat wat jou spanning bezorgt. Maar soms is alleen praten niet genoeg. Alle indrukken die je opdoet in het leven liggen opgeslagen in het lichaam. Om écht te verwerken zul je ook op fysiek niveau aan de slag moeten.

Bij het werken met de psoas kan de spanning die er vastzit in beweging komen. De technieken zorgen ervoor dat de psoas op diep niveau kan ontspannen. Tijdens de psoas release laten we het lichaam haar eigen taal spreken. Zo kan zij ruimte geven aan dat wat verwerkt mag worden. Wat diep in het lichaam aanwezig is kan naar de oppervlakte drijven. Je kunt tijdens de sessie sensaties gaan ervaren, zoals trillingen, vibraties, irritatie of verdriet dat naar buiten komt zonder dat daar een verhaal aan vastzit. Het kan ook zijn dat je een diepe ontspanning ervaart. Alles is mogelijk. Misschien ervaar je helemaal niets of komt er in de dagen na de behandeling van alles omhoog borrelen. Het lichaam neemt haar eigen tijd om te verwerken. Je kunt daarin niets afdwingen.

Een psoas release kan heilzaam zijn bij:

Je voelt de behoefte om diep(er) te ontspannen
Je wilt op diepere lagen in jezelf komen, zowel fysiek als emotioneel
Je ervaart spanning of angst in je lichaam waar je niet goed grip op krijgt
Je hebt onderrugklachten die geen duidelijke oorsprong hebben
Je bekken- of buikgebied is erg gevoelig.

Een psoas release is géén behandeling die je “even snel” van je pijnklachten afhelpt. Als dat is wat je zoekt raad ik je aan om naar een fysiotherapeut of chiropractor te gaan.
In mijn psoas sessies word je uitgenodigd om contact te maken met je bekken. Door dieper naar binnen te keren kun je gaan voelen wat er onder de fysieke spanning zit. 

 

psoas rugpijn

De behandeling.

In een psoas release is het lichaam het uitgangspunt. We laten het lichaam zelf spreken.

Door middel van beweging, strekking, schudden en masseren  ontstaat de mogelijkheid om op een diep niveau te ontspannen. In die ontspanning kan het lichaam gaan verwerken en laat het vrij wat er vrij wil komen.

Voor een psoas release is het prettig als je makkelijk zittende kleding draagt.

De behandeling gebeurt liggend op de rug op de behandeltafel en met de kleding aan. Bij de massage van het buikgebied is het prettig als de buik ontbloot is. Maar het is ook mogelijk om de buik bedekt te laten. Dit stemmen we op het moment zelf af.

Een psoas release duurt ongeveer 1,5 uur.

Wil je meer weten over de behandeling of wil je een afspraak maken zie contact.

Meedoen Regeling

Heb je een minimum inkomen? Wellicht kom je in aanmerking voor vergoeding via de gemeente. Check op https://www.heumenstegoed.nl/ of dit op jou van toepassing is. Zo kun je gratis een massage ontvangen! Ook Nijmegen heeft een dergelijke regeling: https://welcometonijmegen.nl/nl/geld/regelingen-in-nijmegen/