Mannen: aan de yoga!

Gisteren las ik in de nieuwsbrief van Juglen Zwaan’s A Healthy life een stukje over mannen en yoga. Uit het betreffende onderzoek, waar naar gerefereerd werd, kwam naar voren dat mannen zich vaak bezwaard voelen om in een zaal met jonge, lenige vrouwen oefeningen te doen terwijl ze zelf hun tenen niet aan kunnen raken.

Ook ik kom in de 16 jaar dat ik lesgeef weinig mannen tegen helaas. Yoga is voor mannen net zo goed als voor vrouwen. Ook mannen hebben profijt van de voordelen van yoga zoals een gezonder, sterker lijf, meer rust en ontspanning, beter slapen, meer mentale veerkracht.

Dus lieve man, in mijn lessen loopt de leeftijd uiteen van 21 tot 83 jaar. Er is geen dresscode. Je bent welkom in een flitsend yogapakje én in een slobberige joggingbroek met gekreukeld t-shirt.  Er is geen enkele lenigheid vereist voor je gaat starten met yoga. Het lijf wordt vanzelf soepeler door regelmatig oefeningen te doen. Of niet en dat is ook oke. Er wordt intensief gewerkt, maar in een rustige vibe met  ruimte en respect voor je eigen lichaam. De sfeer is niet zwaar en zweverig, maar licht en aards en met de nodige humor.

Wil je proberen of het wat voor je is? Kom dan gratis een proefles meedoen! Wie niet waagt…😊