Ben jij aardig voor jezelf?

Mijn hoofd doet het soms niet. Dat voel ik al als ik opsta. En als ik dan in de spiegel kijk weet ik het zeker. De spiegel lijkt beslagen, maar het is de laaghangende mist in mijn hoofd.

Ik weet nooit waar het aan ligt. Het is geen vermoeidheid. Ik heb goed geslapen. Veel levendige dromen, dat wel.

Maar mijn hoofd wil niet. Ik geef de poezen hun ontbijt, maar vergeet de brokjes bij te vullen, waardoor mijn altijd hongerige kat Bing mij vragend aanstaart en ik vragend terug staar. En zo verloopt de hele ochtend. Ik staar voor me uit en af en toe rommel ik wat in de rondte. Terwijl er wél dingen in mijn agenda staan die gedaan moeten worden, zoals vandaag mijn wekelijkse social-mediabericht klaarzetten. Maar mijn hoofd is leeg, mijn hersenen doen het niet.

Herken je dit soort ochtenden?

Is dit een typisch “ik zit in de overgang”-hoofd? Of is dit mijn “ADD/HSP”-hoofd dat (te) vol zit met prikkels? En maakt het eigenlijk wat uit waar het vandaan komt? Of gaat het erom dat ik kan dealen met mijn hoofd, zoals het nu is?

Voorheen probeerde ik mezelf te forceren om tóch denk-dingen te doen, want ja, er zijn nu eenmaal dingen die gedaan moeten worden.

Nu ben ik milder. Lukt het nu niet, dan misschien straks of anders is er morgen weer een nieuwe kans. Ik hoef niet meer altijd op AAN te staan. Ik sta mezelf toe om een foggy, blurry brain te hebben. Ik gooi mijn rooster om, schuif alle zaken waar ik een helder hoofd bij moet hebben aan de kant en ga doe-dingen doen waarbij ik niet hoef te denken. Of ik doe niks. Dat is ook een optie.

In mijn audio-cursus “Zenvol leven met ADHD, ADD en HSP” vertel ik over zelfacceptatie. Mag jij van jezelf zijn wie je bent, met al jouw toffe kanten en ook de kanten die je lastig vindt van jezelf? Maak jij liefdevolle keuzes voor jezelf of kies jij voor datgene waarvan je denkt dat het moet/nodig is/beter voor de situatie/de ander?

Mijn audio-cursus kun je beluisteren op de Insight Timer app met een Premium account. Binnenkort is de cursus ook via mijn website te verkrijgen. Houd Facebook/Instagram in de gaten!