De balans opmaken.

Moesten mijn vriendin en ik jaren geleden nog heel erg lachen toen we in een chique lingeriezaak een soort dik maandverband in onze handen hadden dat je volgens de verkoopster ’s nachts tussen je borsten legt, nu snap ik wat ze bedoelde: mijn decolleté heet nu officieel kreukolleté.

Over mijn ooit zo strak gespierde massage-armen ligt een sneu rimpelig vel. Als ik me niet suf wandel, fiets, squat en smeer vertonen mijn bovenbenen het landschap van de Rocky Mountains: gortdroog en vol kuilen.

En een foto van zijaanzicht wil ik niet meer. Ik moet dan steeds aan Thanksgiving denken.

Oke…het is natuurlijk schromelijk overdreven. Mijn lichaam mag niet klagen voor haar leeftijd. Na 5 jaar overgang maak ik de balans op: op wat onvermijdelijke ouderdomsverschijnselen na ben ik best tevreden. Geen ernstig fysieke klachten en mentaal ook behoorlijk op orde (al verschillen de meningen over dit laatste :D).

Wil jij ook een beetje leuk door de overgang komen? Luister dan mijn audiocursus “Zenvol door de overgang” op de meditatie-app Insight Timer (premium account vereist) of mail mij, dan stuur ik je de Youtube versie toe.