Denk jij in overvloed of denk jij in tekorten?

“Ga je naar huis?”, vroeg de meneer die bakken met bloemen aan het inladen was.“

Ja, hoezo?”, reageerde ik terwijl ik mijn fiets van het slot haalde.

Hij legde 2 bossen met rozen en een gemengd boeket op mijn fietsendrager.

“Hier”, zei hij “als je ze goed schuin afsnijdt staan ze nog een dag of 3, 4. Ik kan ze niet meer verkopen, maar zo heeft iemand er nog wat aan”. En dus was het in mijn woonkamer die dag een oase van bloemen.

Overvloed.

Ik ben opgehouden met te denken in beperkingen. Vanaf dat moment zag ik de overvloed in het leven. Er is overvloed in álles. Spullen, eten, ideeën, vriendschap, liefde, schoonheid. Als je met een andere bril naar de wereld kijkt zie je andere dingen. Energy flows where attention goes.

Durf jij te leven vanuit overvloed? Of denk je in tekorten: “Ik kan dit niet, want… ik ben te prikkelgevoelig, heb AD(H)D, zit in de overgang, heb de verkeerde mensen om me heen, geen leuke baan, een rotjeugd”…enz.

Als je denkt in beperkingen doe je jezelf tekort, want jij bent een uniek en bijzonder mens vol met prachtige kwaliteiten die je op jouw manier mag neerzetten. Neem jouw ruimte in de wereld in, er is plek genoeg.

In mijn audiocursus “Zenvol leven met ADHD, ADD en HSP” gaat het over jezelf mogen zijn met alles wat je in je hebt. Ruimte geven aan jouw unieke zelf. De cursus is te beluisteren op de Insight Timer.