Handen verbinden

Vorige week heb ik een workshop handmassage gegeven aan 20 Saars en 1 Bram van Saar aan Huis, een organisatie die aanvullende mantelzorg biedt. Met een handmassage hebben zij een extra tool in handen 😉die zij in kunnen zetten in het contact met hun cliënten.

Handen zijn heel persoonlijk. Via onze handen geven wij uitdrukking aan onszelf. Met onze handen creëren wij en geven wij vorm aan de wereld. En als we iemand een hand geven, laten we een stukje van onze persoonlijkheid zien. Handen verbinden. Een troostende hand op de schouder van iemand die het moeilijk heeft. Een high five als je samen iets bereikt hebt. Het vasthouden van de hand van je geliefde.

Een handmassage is een hele mooie manier om contact te maken met een client. Je bent dicht bij de ander, maar niet té dicht. De client kan gewoon in zijn of haar stoel blijven zitten en de kleding kan aan blijven. Dat alles maakt het laagdrempelig en makkelijk toepasbaar.

De workshop werd gegeven in de prachtige Zendo in park Orientalis in Heilig Landstichting. Voor de medewerkers van Saar aan Huis was het een gezellige en leerzame avond. Iedereen kreeg de mogelijkheid om zowel te masseren als gemasseerd te worden. Zo kon men ervaren hoe het is om iemands handen te masseren én hoe het voelt om dat te ontvangen. Door het zelf te voelen is het makkelijker om een handmassage te geven die afgestemd is op je client.

Er gaan veel cliënten blij gemaakt worden met een handmassage!