HSP: met je voeten op de aarde

Ik heb dit weekend gewandeld. Samen met mijn nichtje loop ik de Walk of Wisdom, een pelgrimspad rondom Nijmegen. Twee dagen in de natuur. Met de voeten op de aarde. Om letterlijk en figuurlijk weer te aarden.

Het is zo gewoon om vanuit het hoofd te leven. Om te luisteren naar die kwetterende aap in je kop, die overal een mening over heeft, van alles iets vindt en zich overal mee bemoeit.

En hoe meer prikkels, hoe meer gekwetter.

Aarden helpt om de energie die in het hoofd zit terug te brengen naar het lichaam, zodat er een betere energieverdeling ontstaat tussen hoofd en lijf. Die balans is zoek wanneer er teveel hoofd-energie is. Denken kost energie, zíjn geeft energie.

Wandelen is voor mij een goede manier om te aarden. Als vanzelf gaat mijn energie dalen. Mijn adem wordt dieper, ik kom meer in mijn lijf. En dat geeft rust in mijn hoofd.

In mijn coaching sessies maak ik gebruik van oefeningen die jou helpen weer terug te komen in je lichaam. Ook kan een sessie al wandelend plaatsvinden.