Voorjaarsschoonmaak deel 2

Mijn zus en ik kunnen heel goed klussen samen. Wij zijn een geoliede machine die elkaar aanvoelen en aanvullen. Tijdens het klussen komen we in een creatief proces. De energie stroomt, zowel mentaal als fysiek. Zo hebben we dit weekend 2 dagen op onze kop in mijn achtertuintje gestaan. En dan liggen we ’s avonds uitgeteld, maar zeer voldaan op de bank met een taartje en een zak chips een Zweedse detective te kijken.

Fysiek bezig zijn. Dat is misschien wel de beste manier om te dealen met de muizenissen in de mind. Vanuit het hoofd terug in het lijf. Daarom werkt yoga zo goed voor mij. Het maakt me bewust van hoe het met mijn lichaam gesteld is, want dat zegt wat over hoe het met mijn gedachten gesteld is. Pijntjes en stramheid in mijn lijf komen voort uit zorgen en angsten in mijn mind. Door het lichaam in beweging te brengen maak ik me los uit de gedachtestroom. Beweging zorgt ervoor dat alles weer gaat stromen: fysiek, mentaal en energetisch.

Ook massage brengt je vanuit het hoofd weer terug naar het lichaam. Je wordt je bewust van lichamelijke sensaties waar je anders gemakkelijk aan voorbij gaat. Een massage “dwingt” je als het ware om te luisteren naar wat je lichaam je verteld. Ik hoor klanten na een behandeling vaak zeggen:” Ik realiseer me dat ik meer tijd moet vrijmaken voor ontspanning, want dit is wat ik nodig heb”. Hoe mooi is dit inzicht!

Wil je ervaren of yoga wat voor je is? Of wil je eens een massage ondergaan?

Maak een afspraak via info@ericadeleeuw.nl 06 424 797 10